keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Temppelin alue

Liput

Liput temppelialueelle voi ostaa "portilta". Varsinaista porttia alueella ei ole vaikka se onkin aidattu. Parkkipaikan suunnalta alue on aitaamaton ja temppelin alueelle on helppo mennä ilman lippua. Siitä tosin saa ylijumalatar Heran kirouksen päälleen eli ei kannata yrittää. Lippu alueelle maksaa 3 euroa aikuiselta (lähde: kreikkaan.net) ja sillä siis välttää kirouksen.

Parkkialue

Parkkialueen suunnalla ei ole mitään mitään muita palveluja. Vain lipunmyynti ja hiekkapohjainen parkkialue, johon mahtuu monta autoa ja pari bussiakin. Jos tulet temppelille omalla autolla, niin parkkitilasta on harvoin pulaa eikä paikoituksesta peritä mitään maksua. Taksilla alueella tulevat ja sieltä lähtevät jätetään ja noudetaan samalta parkkialueelta.

Ranta

Jos parkkialueelta jatkaa eteenpäin (Heran temppeli jää oikealle) niin tulee rannalle. Se on Potokakin hiekkarantaa tai ainakin sen jatketta. Jos haluaa viettää päivän rauhallisella rannalla omin päin niin Heran temppelin katsomiseen voi yhdistää aikaa rannalla. Ranta on hiekkaa ja pikkukiveä, rannan lähellä on siellä täällä puita joiden varjoon voi tehdä tukikohdan.

Beach Club

Jos jatkat yllä mainittua rantaa oikealle (Pythagorionin suuntaan) niin saavut upealle beach clubille. Tarkkaa nimeä en paikalle muista, mutta laitan tänne siitä valokuvan kun joudan. Kyseessä on rantaravintola, jolla on oma ranta ja ilmaiset rantatuolit. Alueella on WC ja suihkut. Ravintola on tyypillinen iso rantaravintola. Tarjoilu joko ravintolan pöytiin (katettu) tai ulkoalueelle tai rantatuoleille. Pieni leikkikenttä laitteineen löytyy ravintolan läheisyydestä myös samoin kuten beach wolley kenttä. Tämä kaikki sillä varauksella, että Kreikan talouskriisi ei kaada yritystä. Siellä käydessäni asiakkaita ei ollut kovin paljon. Asiakashankintaa ei helpota se, että paikalle ei pääse taksilla vaan on käveltävä Heraionilta noin 600 metriä (kyltin mukaan). Lasten kanssa Kreikan kesähelteellä matka on kovin pitkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti